Jag håller mig mest inne just nu, bakar och lagar mat inför jul.

Men idag blev det lite brödbullar för direkt-uppätning 🙂 Goda tyckte familjen….men som vanligt inget recept jag kan återskapa… kanske. Nu när man inte kan vara kreativ ute så får man försöka vara det inne 😉

På en höft så innehöll bröden:

25 g jäst
2 dl mjölk
3 dl vatten
3 tsk socker
2 tsk salt
3 nävar havregryn
1 näve linfrön
1 näve solrosfrön
1 näve pumpafrön
1 näve bovetegryn
och sen vetemjöl

rörde ihop med elvispens degkrokar till en ganska kletig deg, som seg gröt.
Fick jäsa 30 min.
Tog en stor sked och blötte i vatten. Skedade upp på bakpappersklädd plåt, strök av med en annan sked. Strödde över Sesamfrön och lite mjöl och plattade ut något, picka med brödpick. Låt jäsa 30 min. Grädda i 225 grader ca 10 minuter.

Kan tillägga att min näve (hand) inte är så stor 🙂
Ljuvliga dofter :-))