ÄNTLIGEN SOL IDAG !!!smiley
Bakade ju på förmiddagen, men skyndade mig ut efter lunch för att hinna få lite sol på mig innan den försvann igen.

Bestämde mig för att jag måste skotta in snö i min tunnel för att täcka alla plantor som står där inne….som jag egentligen skulle ställt ut…..men inte hann, för snön kom så tidigt. Såg nu att de såg rätt så torra ut i jorden, dessutom är de ju helt oskyddade utan snö på, det blir ju nästan lika kallt inne i tunneln som utomhus.
Det skulle kunna bli minus -15 grader inatt.

Sen inspekterade jag innertältet och där har det varit som lägst – 3 grader. Kålen ser helt ok ut, den var djupfryst häromdagen när jag var inne och tittade. Vad tåligt det släktet är. Mest förvånande var att dillen fortfarande lever ! Lite gulare men ser faktiskt ätlig ut. Täckte över lite extra inför natten. Salladen ser ut som den klarat köldchocken också, fast det är inte mycket kvar nu.

Utomhus har det varit som lägst -12 grader, jag har ingen värme på i tältet, så det märks att det ändå gör skillnad. Nu har jag låtit snön ligga kvar på tunneln också, och det isolerar säkert en hel del.
Så här såg sallad och Mizunakålen ut idag, helt ok igen.

Det här är en kål som var i en blandning jag sådde. Verkar väldigt köldtålig och är god som bladgrönt. Någon som vet vad det kan vara för sort ?
Jag hoppas den övervintrar så jag kan ta frö.

En plasttunnel är ingen vacker syn egentligen, men inifrån tunneln och ut kan det se annorlunda ut. Idag målades fantastiska konstverk på tunnelsidorna:

När jag skottat färdigt kom grannen och vi gjorde sällskap på en liten promenad, men huuuu vad det blåste kallt…….Tur vi var ordentligt påpälsade !!

Sen var det gott att komma in i värmen igen.
I köket glädjer jag mig åt de sista ringblommorna som jag hämtat i mitt tält i tunneln. De sjunger på sista versen nu, men var så fina mot de rödrutiga gardinerna så de får stå några dagar till. Touch of Red Buff är sorten.


Nu ska jag se Engelska trädgårdar på TV, där är det ordning och reda !!!