Aj aj aj ! Skojigt tema idag på Blooming friday, så jag hänger på.
Titta in hos Bland rosor och bladlöss för att se vilka fler som är med !
Den här Kiwanon odlar jag för första gången i år, tar man i den så säger man verkligen aj aj aj ! Den har sylvassa taggar, förmodligen för att försvara sig från att bli uppäten. En väldig tid tar det för den att mogna, först tog det jättelång tid innan den satte någon frukt över huvudtaget. Kiwanon som även kallas Afrikansk horngurka är en ettårig slingrande ört, nära släkt med gurka och melon. Den ska odlas i växthus och smakar enligt uppgift gurka med en svag banansmak.
Inte vet jag, för jag har inte kunnat provsmaka än, den ska tydligen vara gul som mogen. Men nu börjar kanske den första skifta färg liiitegrann. Men i helgen ska det ju bli frost 🙁 Får väl vira in gurkorna i fiberduk, men – ha ha, då får jag väl aldrig ut dem igen för den fastnar väl i taggarna.
Ja det kanske inte är något som kommer ingå i stapelfödan om man säger så, men det blir kul att testa. Men hur äter man den :-)) Brukar inte skala min gurka, men nu blir det nog nödvändigt, he he !
Ingå i stapelfödan brukar ju annars majs göra.
Men aj aj aj, först frös plantorna i första veckan i juni och jag fick sätta nya, sen var sommaren kall och blåsig. Plockade en majskolv på prov igår och den är långt ifrån mogen…å så ska det blir frost….snyft ! Aj aj aj, det blir burkmajs i vinter.
Önskar alla en härligt fin hösthelg ! (Utan frost tack ! 🙂
Monstergurka! Odlar själv ganska taggiga gurkor i växthuet i år, men de är mycket goda så vi står ut med taggarna.Ha det gott!/Laila
Aj, aj, vi får heller ingen majs i år – altså udover dem på dåse. Elsker ellers at spise nyplukket majs med saftige kerner, men sommeren var også her for kold.Fantastisk agurk! /Birgitte – som ønsker dig en god søndag
Vilken häftig gurka!Egenodlad majs måste vara gott.Ha det bäst!//Helenhelenstrdgrd.blogspot.se
Vilka spännande växter! Majs skulle vara kul att prova någon gång.Kram Carina
Hej!Ja, det blev intressant föda av den taggiga gurkan. Årets odlingssäsong har väl varit rätt så ajajaj och hit och dit, men man får vara glad för det som blivit ngt så när.En fortsatt skön lördag, önskar jag dig!hälsnAnnA
Vilken kul tolkning! Har aldrig odlat kiwano, däremot ätit den flera ggr, då uppskuren på längden och sedan skåpade vi ut fruktköttet och kärnorna! Måste nog testa att så till nästa år! Och majs – min grodde inte ens i år (för gamla frön), så nästa år får det bli nya frön! Tydligen var det tur att jag inte odlade det just i år, då, med den här dåliga värmen vi haft! Ha en härlig helg! 🙂 Mia
Oh vilka snyggingar! Spännande frukter! Hälsningar Maria
Men vilken häftig växt! Kul tolkning!Ha det bäst!Kram Hélena
Intressant gurka :-)) Härligt med egen majs.Kram
Spännade gurka som jag aldrig sett förut! kul tolkning av AJAJAJtemat!Mvh Mia
Det är nog bäst att du tar på dig de tjockaste trädgårdshandskarna du har när du skall till att handskas med den gurkan!! ;-)Ha det gott!/Ruben
Hej Lisa,Vilken spännande gurka du har! Ska bli intressant att höra hur den smakar. Visst är det bara sååå fördömt taskigt att vi har frosten här redan… Jag VILL INTE!!!!Ha en riktigt skön helg,Charlotta
De ser verkligen taggiga ut de här hornugglorna, jag menar horngurkorna…Min majs passar in i ajajaj också, de är ca 30 cm höga plantor… de är kul att se även om de inte går att äta. Man måste passa på att ha roligt, man vet ju aldrig när det händer nästa gång…
Vilken häftig grönsak!!!Ha en underbar helg!!