Aj aj aj ! Skojigt tema idag på Blooming friday, så jag hänger på.
Titta in hos Bland rosor och bladlöss för att se vilka fler som är med !

Den här Kiwanon odlar jag för första gången i år, tar man i den så säger man verkligen aj aj aj ! Den har sylvassa taggar, förmodligen för att försvara sig från att bli uppäten. En väldig tid tar det för den att mogna, först tog det jättelång tid innan den satte någon frukt över huvudtaget.
Kiwanon som även kallas Afrikansk horngurka är en ettårig slingrande ört, nära släkt med gurka och melon. Den ska odlas i växthus och smakar enligt uppgift gurka med en svag banansmak.

Inte vet jag, för jag har inte kunnat provsmaka än, den ska tydligen vara gul som mogen. Men nu börjar kanske den första skifta färg liiitegrann. Men i helgen ska det ju bli frost 🙁 Får väl vira in gurkorna i fiberduk, men – ha ha, då får jag väl aldrig ut dem igen för den fastnar väl i taggarna.

Ja det kanske inte är något som kommer ingå i stapelfödan om man säger så, men det blir kul att testa. Men hur äter man den :-)) Brukar inte skala min gurka, men nu blir det nog nödvändigt, he he !

Ingå i stapelfödan brukar ju annars majs göra.
Men aj aj aj, först frös plantorna i första veckan i juni och jag fick sätta nya, sen var sommaren kall och blåsig. Plockade en majskolv på prov igår och den är långt ifrån mogen…å så ska det blir frost….snyft ! Aj aj aj, det blir burkmajs i vinter.

Önskar alla en härligt fin hösthelg ! (Utan frost tack ! 🙂