Igår kväll bjöd dottern på Falafel, sallad och nybakt LCHF bröd. Vi tyckte brödet var ovanligt gott för att vara glutenfritt, så här är receptet för den som vill prova:
Zucchini-baguetter ca 4 st
200 grader 15-20 minuter
Ingredienser:
4 ägg
1 dl mixat solrosfrö (mixat till mjöl)
1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl riven zucchini (vi hade pumpa, går säkert bra med morot också)
2 msk fiberhusk
1,5 msk kokosmjöl
1/2 dl sesamfrö
2-3 msk solrosfrö hela
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
Vispa ägg, rör i zucchini.
Blanda det torra och rör ihop med resten.
Låt svälla ca 10 minuter.
Baka ut till 4 baguetter. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.
Använde kött från en av de självsådda pumporna som dök upp i komposten. Den var fullmatad med frö så jag testar nog att så den igen. Brukar annars inte ta frö av pumpor och squash då de korsar sig hejvilt. Men denna pumpan var fantastiskt söt och god!
I tvättstugan (som nog mer borde kallas växthus;) växer pelargonsticklingarna så det knakar. Är nog dags att klippa ner dem första omgången nu, men det svider lite i hjärtat när de är så frodiga och just nu är det extra begärligt med grönt 🙂
God fortsättning !
Hej Laila !
Ja testa, hör absolut till de bästa glutenfria jag provat. Dottern tyckte däremot att vi skulle testa med ett ägg mindre, hon vill ha lite torrare bröd.
Jag brukar använda förra årets planteringsjord och blanda den med små lecakulor och lite extra sand om det är ömtåliga perenner. Annars tycker jag Hasselfors S-jord är bra, har haft den förr, men den använder jag inte längre eftersom jag odlar helt ekologiskt och den är tyvärr konstgödslad. Svårt annars att få tag i bra såjord. Man kan ju också så i grov sand, men då får man plantera om rätt fort.
Kram !
Hej Lisa! Eftersom jag har glutenintolerans testar jag gärna det här brödet! Sparar receptet tills jag har alla ingredienser.
En fråga nu inför frösådder: var köper du sin såjord – eller tillverkar du själv, hur i så fall?
Kram/Laila