I veckan som gick åkte tomaterna ut ur tunneln… så skönt!
Vilket resulterade i nästan 40 kg nedplockade tomater…oj vad jag har fått skölja! och nu står det tomater både högt och lågt. Är så glad över hyllan i hallen och plåtställen är också bra som tar 4 brickor på ett ställe. fryst in en massa som de är och så har jag torkat en del igen, halvtorra, mumsigt att ha i frysen i vinter 🙂
En kärra squash har jag processat i helgen också. Ingen aning om hur många kilo, men det var en del 🙂 Förra veckan kom jag på att det gick att göra
pizzabotten av squash
och lite till. En glutenfri variant. I helgen gjorde jag flera bottnar på en gång för att lägga i frysen. På bilden syns det hur jag klippt dem i 4 bitar för att packa i fryspåse. Jag lämnade bakplåtspapperet kvar i botten tills jag ska använda dem.

Här är receptet:
Hacka i matberedare:

1 lök tillsammans med
en halvstor squash (ca 25-30 cm)

sedan 2 dl havregryn (glutenfria om man vill undvika gluten) tillsammans med
4-5 stora kålblad

rör ihop alltsammans med 2 msk glutenfritt mjöl ( el vanligt)
en nypa oregano, 1/2 tsk salt och svartpeppar.

Bred ut på bakplåtspapper och grädda i 250 grader varm ugn ca 10-12 minuter.
(Nu kan den frysas eller användas på direkten)

Jag gjorde också en variant utan kål och istället tog jag i halvtorkade tomater.

När du vill göra pizza, pensla botten med olja, lägg på valfri fyllning och grädda i 225 grader ca 10 minuter.

Fryste även in squash i tärningar, och halverade för att fyllas senare. (ej förvällda)
Och så bakade jag squashostkaka och långpannebröd med riven squash,äpple och klippta rödbetsstjälkar. Till kvällsmat blev det fylld squash med tomat, paprika och tacofärs utrörd med creme fraiche toppad med ost. Mums!
I lördags började jag halshugga pelargoner 🙁 alltid lika trist men det måste göras. Kärra efter kärra till vinterförvaringen, fortsatte idag. Många bäbisar blir det 🙂
Fina plantor till våren hoppas jag när jag öppnar igen…