Lördagsmys med hemodlad tacotallrik a´la Karlsberg.
(Förutom sojabönorna och tacokryddan, creme fraiche och lite tacochips.)
Sojabönodling får det bli i år !
Kålsalladen och ett par små purjolökar hämtade jag strax före i plasttunneln.
Kompletterad med tomater som legat på mognad sen sent i höstas. Lite skrynkliga och inte så jättesöta längre, men helt ok i en sallad.
Taco på hemodlat
Grönsakslandet Posted on 01 Feb, 2015 00:25- Comments(4) https://blog.lisastradgard.se/?p=163
Hej Malin
Jag tror att jag fått några Envy-fröer av dig redan, skulle satt dem i fjol, men det får bli i år 🙂 Jo, det sås allt en del, men mest skottar jag snö och bär ved. Mannen ligger på sofflocket med havererad rygg, ajaj. Så jag får skotta det vi brukar ta med traktorn annars för att komma ut med bilen. Håhåjaja…men man får muskler !
Jag groddar en del, men när det är så mycket grönt kvar i tunneln så känns det nästan lite överflödigt 🙂 Ärtskott förstås, det kan jag inte vara utan.
Oj vad skoj med surdegsbak på Holma…syyyyynd att jag inte bor närmre, då kunde jag kommit jag med ! Ha så skoj ! Kram !
Hej Lisa och oj så trevligt och gott det ser ut. Jag har en soya som heter Envy – kanske funkar även den hos dig. Här försås det och jag gissar att du är igång sedan länge. Är sugen på att grodda en del också så att det blir lite fräsch grönska på tallriken. Brukar du grodda? Nästa helg skall jag till Holma Skogsträdgård på kurs i surdegsbakning med gamla kultursorter… Skall bli spännande.
Sköt om dig och de dina
Kram Malin
Ja mums Laila, det var det 🙂 Den lila kålen är Kalibos spetskål, fantastisk fin färg, jag har dem planterade i plasttunneln i jordsäckar och så plockar jag blad för blad utifrån på huvudena, det fungerar fint. Sen är det svartkål, 2 sorters brysselkål, röd grönkål och ljusgrön mangold Lucullus också samt några rödbetsblad Bulls blood. Alla väldigt köldtåliga.
Jo jag har odlat sojaböna ett par år förut, av sorten Fiskeby, det fungerar med förodling inomhus först här hos mig. Så jag har redan utsäde…bara att sätta igång 😉 Ha det så bra Laila !
Mums! Är det kålsalladen som har så fin violett färg? Har sett att det finns en svensk sort av sojaböna, den skulle nog funka hos dig. Här i vårt köldhål är odlingssäsongen för kort för sådana experiment!
Ha det gott! /Laila