Vad sägs om att provsmaka en Michelingubbe 🙂

Ikväll tömde jag en av säckarna där jag odlat Korogi (eller Chorogi) Stachys affinis. Utsädet fick jag av Malin i fjol, tack Malin !

En rotfrukt som även kallas asiatisk jordärtskocka. Den är dock betydligt mindre än jordärtskockan. Vi provsmakade och det hör till det krispigaste man kan äta tror jag. Jag gillade definitivt konsistensen. Inte så utpräglad smak rå, mannen tyckte den smakade lite rädisa men det tyckte inte jag. Ska även testa att koka den med en klick smör till.
Växten påminner något om en mynta i bladverket och lär ska kunna bli ett riktigt ogräs om man inte passar sig. Därför har jag odlat den i plastsäck. Men har man ett hörn där den får hållas och breda ut sig så är den perenn.


Och nu har vi äntligen fått testa Mias tomat, Indigo Rose. Fick ju tjyvskott till den här av Mia som sattes i juni, tack än en gång ! Den häftiga svarta tomaten som alla har tittat så förväntansfullt på hela sommaren 🙂
Det visade sig att den skiftade över mot orange när den mognade, men inte helt, en del förblir svarta. Insidan är dock orangeröd. Rätt häftigt när man skivar den och yttersidan är svart. Smaken var väl inte den mest upphetsande, rätt mild. Men vad gör väl det när man är så snygg 🙂 Fast nu är det ju sent på säsongen också, om den varit planterad och mognat tidigare hade den kanske smakat mer. Vi får se ett annat år.

Javisst är den häftig tillsammans med de andra ! Jag gillar att förbereda matlagningen redan vid infrysningen. Blir snygga pajer eller pizzor här 😉
Igår plockade jag av det som var kvar i tomattunneln. Får väl se om det mognar fram så småningom. Annars får det bli `stekta gröna tomater´Och i eftermiddag har svärmor hjälpt mig att klippa ner bôset som var kvar i tunneln, så nu ligger det så fint på komposten. Tack för go hjälp !
I växthuset är det fortfarande sommar, något som både jag och humlorna uppskattar 🙂 Igår när solen var framme var där 22 grader varmt.
Men ute är det höst och det uppskattar jag också. Här är det orensat och vildväxande gräs har nästlat sig in, men jag kan inte låta bli att tycka det är jättevackert ! Det där skira tunna gräset som är som lätta molntussar runt de andra växterna, undrar om det är perennt ? I så fall tänker jag plantera det med flit tillsammans med en del växter. Den röda rudbeckian Cherry Brandy passade extra bra ihop med gräset och Strandirisbladen när de skiftade till höstfärg.