Började lite igår att ta upp vitlök och insåg att det var hög tid att få det gjort.
Idag regnade det…hurra !

Fast det blev ett kladdigt göra att ta upp vitlök i regn. Fick mixa med lite annat och smita ut när det inte öste ner. Några sorter hann jag få upp i alla fall. Skönt med en diskbänk ute så man slipper stå böjd när man ska skölja av jorden och bunta löken. Verkligen skillnad på utdelning ! Till vänster är en rads skörd av sorten Petrovskij och till höger är en rads skörd av sorten Sabadrome…stor skillnad !

Så olika kan det bli, förra året var Sabadrome den som gav störst lökar av alla sorter. Och i år är de knappt medelstora. Den måste gilla regniga år bättre. Här är de jag plockade upp igår, till vänster Vigor och till höger Thermidrome.
Nu är det bara 6 sorter kvar 🙂
Tomaterna sprutar fram, pust pust !!! Svårt att hinna med i tempot.
Vi frossar förstås till maten varje dag…
Torkar tomater och kokar tomatsåser. Häromdagen blev det Kryddiga tomater på 12 kg tomater. (recept finns här)Och orkar man inget annat så kan man frysa dem som de är. Här är Red Pearl på väg till frysen.