Ikväll blev det vegetariska burgare med indisk touch till kvällsmat

4 burgare

1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
stekte på löken lite i stekpannan under tiden linserna kokade, så den blev mjuk och glansig.

2 1/2 dl kokta gröna linser
1 dl färdigkokta kikärtor
1 riven morot
1/2 dl mjöl
1/2 dl havregryn
1 ägg
1 1/2 msk tikka masala krydda
lite svartpeppar

Körde ihop allt till en grovhackad röra i mixern. (Nästa gång ska jag göra den med ännu mer bitar kvar, godare med lite tuggmotstånd).
Formade fyra biffar och vände i sesamfrön och stekte några minuter på var sida.

Serverade med hamburgerbröd, sallad, tomat, gurka, paprika och
dressing:
1 dl creme fraiche
1 msk majonäs
1 msk chilisås
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk grönsaksbuljong (strö) eller salladskrydda