Gillar ni mjölksyrat ?
Det gör vi i vår familj. Men nu finns bara gurkor kvar. Blev inte så mycket bönor syrat i år så jag fuskade och köpte en burk, vi har ju så fina närodlade syrade produkter från Ubsola trädgård i grannkommunen. Jättegoda bönor !

Alltid när jag har en massa mjölksyrelag kvar när grönsakerna är slut, så tänker jag att jag borde jäsa en sats av något, och använda lagen som startkultur, men det är ju inte alltid man har tid.

Men så läste jag ett tips i en gammal Allt om trädgård att man kunde återanvända lagen till rivna morötter eller kålrötter och liknande och bara låta dem ligga till sig i lagen. Då får man mjölksyran på köpet så att säga utan den omständiga jäsprocessen. Morötter och kålrabbi har jag provat med här, det är gott !


Idag är det Alla hjärtans dag.
Kram till er alla därute !

Med lite fantasi så ser ni att svärmaren ser ut som ett hjärta 🙂