På förmiddagen körde jag ett antal skottkärror från sommarkylen till jordkällaren. Vi startar en kyl när skörden kommer igång eftersom jordkällaren brukar vara lite för varm då att ställa in det nya i, framförallt mjölksyrat vill jag sänka tempen på så det slutar jäsa.

Min skattkammare 🙂
Nu är den välfylld, men det finns mer kvar i landet att klämma in, mer morötter och kålrabbi tex.

Alla burkar och flaskor stoppar jag in i en plastpåse för att slippa mögel i locken, det vill gärna bildas mögel i en fuktig jordkällare. Inne i burkarna är det ingen fara ändå, men det är inte så trevligt när det kryper in runt kanterna på locken heller.

Njuter av höstfärgerna under tiden jag kör skottkärra…..

och fnissar åt Ingrid som dresserar våra kycklingar med makaronerna som blev kvar från lunchen.

Morötterna som jag odlat utan fiberduk utanför kökslandet, hade jag tänkt vänta med ett tag till, de kunde fått växa lite till. Men nu tyckte plötsligt Rådjuren att blasten var jättegod….lika bra att gräva upp raden som var kvar. Skaplig skörd ändå. Lagom till de var uppgrävda så började det regna…IGEN…SUCK !
Fick mylla dem i sand inne i min tunnel, innan de förpassades till jordkällaren.

Näe, då gick jag in och bakade en morots- och hasselnötskaka istället 🙂

Recept finns här
. Mycket god !