Nu när det är höst så vill alla in och ta tag i inredningen och piffa till det lite och göra höstmysigt.

Jag höstpimpar på odlarvis 😉

I köket är hela kökspannans översida täckt med kaffefilter och andra byttor fulla med frön, när jag räknade häromdagen var det 140 sorters frö, blandat av perenner och grönsaker. Soffan piffar jag till med ett antal fat med veckans bönskörd.

Närmast kokböna Zucker Pearl perfection, två brickor med kokböna Äkta tranbär, sedan grön störböna Promotor för fröskörd och sista brickan störbönor, också för fröskörd: Isabel, Zebra, Cobra, Purple podded stringless, Tusen för en, Blomsterböna Red Rum. Kokböna Äkta TranbärTomaterna är väl det enda som har fått en praktisk förvaring när de ligger för att mogna fram.
Det är ett bakställ med brickor av lock till plastbackar köpta på Ikea.
Fungerar utmärkt….skulle behöva ha kanske 5-6 såna ställ till bara….
men VAR ska man ställa dem ???
Har börjat snegla på våra snedgarderober på andra våningen. Tänk om man skulle ta och slänga lite bråte och få in lite skörd där istället, så vi får plats själva i huset 🙂Förmiddagen ägnades bland annat åt att förvälla och korna av majs. Tack snälla farbror Frost för att du inte varit hos mig än, så det blev lite majs.

Sorterna är Ashworth och Double Standard (vit och gul).
Det svåraste är att se när majsen är mogen tycker jag. Plockade 16 kolvar av skiftande kvalitet som synes på bilden. Förväller i 5 minuter och kornar sedan av genom att trycka bort kornen med tummen, en rad i taget. Klurigast är att göra första raden. Av 16 kolvar blev det 2 kg avkornad majs. Tacokvällarna är räddade !
Råkar man plocka en omogen kolv är det bara att skära den i bitar och använda som babymajs i en wok el liknande. (påsen till vänster)Sen blev det några påsar squash till frysen igen. Lägger in dem utan förvällning.

Man brukar rekommendera att till en familj räcker det med 1 squashplanta. Jag har 17 plantor i år, och hittills har jag inget slängt. Gissa om jag gillar squash :-))Helst plockar jag dem i storleken 15-20 cm, då är de godast att äta råa. Dagens skörd.

Regnade idag igen, men det var rätt bra, då fick jag lite gjort i köket.
Och utanför fönstret där jag stod såg det ändå ut som solen sken i rabatten, Kastanjerodgersian hade fått en härlig gul färg.

Att sen lyssna på Håkan Andersson, psykiatiker, rolig och klok som få, på radion är inte det sämsta en regnig dag:

Här kan du lyssna: Låt inte kroppen hindra dig från att leva
Klicka på rutan med en högtalarsymbol där det står
Om konsten att sluta fred med kroppenI det andra fönstret hade jag underhållning en stund av Ekorren och blåmesarna som verkade retas med honom. Han hängde uppånerpå i fötterna och gungade flera gånger, såg för skojigt ut, men svårt att få på bild. Sen slutade det regna och då gick jag ut efter lunch och plockade Hösthallon, Blåbär, Björnbär och en hel jättekorg med tomater…igen.
Kan man föräta sig på tomater….fråga min familj….vill de ha tomater till maten nu – NÄ!!! De åker direkt till förvaring i frys och konserv.