Nu börjar det om igen.
Skördat frön från olika kålsorter som jag sått tidigt i våras.
Här frön från en kålblandning, oriental saladini.Sådda den 22 augusti och nu ser de ut såhär.
Räknar med att hinna skörda i höst innan det blir för kallt. Olika salladskålsorter tål ner mot – 10 grader utan att ta skada.Jordgubbar i tunneln igen. En frösådd från i våras av Rainbow treasure från Impecta. Tycker inte gubbarna smakar så mycket, men det kan också bero på att det är sent på säsongen och inte så mycket sol. Blommorna är rätt fina ! All potatis är uppe och förpassad till jordkällaren. Här sorten Marine.
Det blev ett dåligt potatisår i år med liten skörd. Fast de som blev ser fina ut, trots bladmögel.Har också tagit upp all lök. Gul lök. Den röda Schalottenlöken blev jättefin i år. Luftlök plockade jag av för ett tag sedan. Har sålt en hel del knippen i butiken. Den planteras ut direkt nu på landet så har man fina gröna blad tidigt till våren att skörda. Den är så tidig så den kommer faktiskt före gräslöken på våren.
Sen kan man förstås använda smålökarna i toppen av plantan till matlagning också. Passar fint i grytor. Grannen Anitas Schalottenlök blev lite mindre än vanligt, men fin kvalité.Purjolöken får stå kvar ett tag till och växa. Den är väldigt fin i år och verkar ha klarat sig utan angrepp från lökflugan.

Jag brukar strimla och frysa in i små plasthinkar som det varit Turkisk yoghurt i. Det är det enda emballaget som håller inne doften av purjon så det inte smakar purjolök av allt i frysen sen. Sorten Kamush hade lite speciellt växtsätt, som en solfjäder nästan.Nu skördas frön från både grönsaker och perenner, här Mariatistel som ligger på tork.Trädgårdsmållans frön är inte färdiga än, de ska bli bruna först. Den brukar få fröa av sig själv så har jag tidig röd målla till salladsskålen till våren.Det verkar vara rönnbärsmal i äpplena i år. Synd det, för träden dignar av frukt. Men jag vet några älgar som blir glada 😉