Nu är skördesäsongen i full gång. Just nu sprutar det fram grönsaker i en faslig fart, det är fullt ös att försöka hinna ta vara på allt.

Broccolin fryser jag numera in med buketterna för sig och stjälkarna för sig, eftersom vi har någon i familjen som bara vill äta stjälkar 🙂
Ett par burkar mjölksyrad gurka till blev det i veckan, blev inte mer för någon hade ätit upp min yoghurt som jag skulle ta vasslen ifrån, aja baja !

Böntunneln börjar äntligen ge skörd. Så segt tror jag aldrig det varit. Men först frös ju plantorna där i juni, och sen var åkersniglarna där och åt upp bladen på de som klarat frostknäppen.
Gott gott, med bara lite smör till.
En del sorter är jättevackra, som den här, Violett Podded Stringless, som jag fått av en odlare i Sesam.
De vita blomsterbönorna är första året jag har, jättefina.
Den röda, Red Rhum, är ju också snygg. Fast jag är inte så jätteförtjust i själva bönorna, jag föredrar runda baljor, inte platta som på blomsterbönan.
Ser ni humlan ? Majsen är sen den också, men nu har det i alla fall börjat `kolva´ till sig. Löken har börjat lägga sig ner trots ringa storlek, inte mycket att göra åt det. Och så har det kommit baljor på mina Bruna bönor, har 5 plantor i år för att testa.
8 liter rensade kantareller blev det av Torsöutflykten.
Squash bär jag in högvis, flera gånger i veckan.
Just den här veckan har squashen hackats i bitar och förpassats till frysen, precis som den är, utan förvällning. Provade med det förra året och det har fungerat bra. När man wokar tar man dem direkt från frysen till pannan. Fungerar också bra i pajer.

Packar i fryspåsar och plattar till så de blir i princip styckfrysta.

Vill du ha squashrecept kan du titta här
Tomaterna har tackat för värmen och mognat fram lite snabbare det sista.
Här är Riesentraube som ger enorma klasar om det vill sig väl. En favorit.
Kvällens skörd, får jag ta mig an i morgon. Det kanske skulle regna i morgon.
Skördat en Galiamelon, stor som en tennisboll. Liten men naggande god. Oj så söt den var. Alldeles lagom att de inte blir större. Resten av familjen är allergisk mot melon, så jag får äta upp dem alldeles själv 🙂Vitlöken står fortfarande på verandan och torkar. Nu är bara kruxet var man ska förvara den. Inne vore nog bäst, men det blev ju rätt mycket.
Får väl ställa mig och fläta vitlöksflätor någon dag….