Eftersom jag har så bra byggdrängar, så har jag kunnat ägna veckan åt att komma ikapp lite i grönsakslandet.

Övre delen vid hallonen blev äntligen rensad och `höad´. Satte ut kålrabbi och spetskål Kalibos under kålnätet. Ett par vinbärstomater som blivit över fick en klätterställning och några stackars pumpaplantor fick äntligen lite mer jord. Får se om det hinner bli något på dem.Har satt ut överbliven sallat och annat från plantförsäljningen som blivit kvar.Här i ärttunneln gjorde jag ett ryck med rensning och lade på mer hö. Sedan planterade jag ut en kruka överbliven Purjolök och Isbergssallat innanför ärtraderna.Jag har äntligen skördat första potatisen, jösses så segt det var i år. Sorterna är Marine och Blå Kongo, den blå var bra mycket mindre än så länge, så den får växa lite till.Squashen börjar också äntligen röra på sig. Har plockat av hur många små kart som helst som ruttnar i toppen av karten. Squash hör till mina favoriter, jag äter dem gärna små, direkt i landet 🙂Idag har mannen klippt gräset på eftermiddagen och jag har krattat och lagt på gräset som gröngödsling bland annat i lökraderna. Jag hade önskat mig dubbelt så mycket gräsklipp, det är stort behov av näring just nu, vår lätta sandjord lakar ur näringen fort när det regnar mycket.

Sallaten är Red Revolution
, den snyggaste sallaten jag nånsin odlat, och god är den också. Har fått frö genom Sesam.Här en vy bort mot växthusbygget. Det känns fortfarande overkligt att det sakta reser sig en byggnad därborta. Jag får nästan nypa mig i armen när jag går förbi.

Och plötsligt ser plasttunneln på 100 kvm där bortanför bygget fjuttig ut, den som vi tyckte var så stor när vi köpte den begagnad för två år sedan. Även om det regnar ute så är det ständig vattning i plasttunneln som gäller. Men tomaterna vill inte mogna…det är nog för lite sol och värme. Ser tendens till mögel också, inte så konstigt i det här fuktiga vädret.Men jag är rätt nöjd med nederbörden i år, första året nånsin som jag inte behövt släpa runt med slang och vattenspridare i kökslandet. Det har liksom skött sig själv i år. Gott !

Inte i grönsakslandet men väl i trädgården under en björk, har vi kantareller på tillväxt, fast inte såna mängder som sonen och flickvännen hittade på Torsö, som jag skrev om i förra inlägget.