Vardagslyx att samla med sig några tomater in i tröjan. Två omgångar Flädersaft gjorde jag i fredags. Mmm, luktar så gott !Första vita jordgubbarna skördade, fick några plantor i fjol av trädgårdsvänner. Smakar lite annorlunda än de röda, men söta och goda. Tydligen ska allergiker tåla de vita bättre än de röda. Äntligen fick de stackars Mariatistlarna komma ut i jorden, de har stått alldeles för länge i sin kruka och pinats.
Tydligen ska man kunna äta blombotten som på Kronärtskockan, om man ids, så vassa som blad och blomkorg är så vill man helst inte ta i den alls. Tistlarna fick sitta här ihop med ett par Squashplantor som stått i tunneln men inte orkat ge frukt där, massor av ämnen som bara vissnar bort, får se om det blir bättre ute nu. Några Kronärtskockor fick plats och sen petade jag ner en massa olika sallatsplantor emellan för att utnyttja platsen tills Squashen tar över hela ytan. Har kompletterat majsraderna, de som frös, och satt ut nya istället för de som dog. Till vänter syns Vitlöken, sedan tre rader majs, en rad Bruna bönor, gul lök till höger och längst fram jordgubbsraderna med sallat emellan.
Jag har också satt ut fördrivna Sojabönor till höger om mittgången. Ser också ut som att de flesta av störbönorna har hämtat sig, trots frost och snigelangrepp, tuff start ! Men åh så segt det växer, det behövs verkligen lite sol och värme efter allt regnandet. Min Vitlök som jag satte groddknoppar på våren i fjol , har fått skojiga ormsaker i toppen 🙂 Förmodligen dags att bilda nya groddknoppar. Jag är spänd på att se om det blir några lökar under plantan i år.
Groddknopparna fick jag genom Sesam och sorterna är Hamar, Leningradskij och Petrovskij.
Har ägnat eftermiddagen, mellan skurarna, att fylla 24 säckar med hästkompost för att sätta ut sista raden tomater i tunneln.

Det var ungefär vad jag orkade med idag, efter gårdagens logdans på Torsö.
Väldigt vad trött man blir av att dansa till sena natten 😉 Men det var det värt !
Rödmalva Zebrina.Hoppas ni har haft en fin helg, alla ni som tittar in här hos mig.
Ha en go vecka !