Oj vad det regnar ! Idag nästan drunknar man om man sticker ut näsan.

Sent igår kväll tog jag med mig en liten bukett in för att ha något att titta på idag, en vit pion, styvclematis, en iris och några nepeta. Sällan jag tar in blommor annars nuförtiden, jag är ju aldrig inne och tittar på dem, för jag tillbringar alla timmar ute, utom när jag sover 🙂

Lite synd, för jag gillar att göra buketter och arrangemang.
Hittade förresten en härlig blogg om någon vill ha inspiration, titta in här :
Florist in the Forest
Lite utearbete blev det ändå..eller inne egentligen, i tunneln. Hade fyllt upp en massa säckar med kompost som jag kunde plantera tomater i. Nu börjar raderna bli fulla. Har ett bord med plantor kvar ännu om någon vill passa på i sista minuten…snart är de planterade.Jag fyller alltså återbrukade jordsäckar med hästkompost, 30 liter i varje säck, det räcker gott till en tomatplanta hela säsongen.
Just de här säckarna har fått 40 liter och jag ska prova att sätta två plantor i varje för att spara lite på platsen och min rygg…det är drygt att fylla säckar. Jag är förresten väldigt nöjd med kålnätet över jordgubbarna. Fågelnäten trasslar bara in sig i karten och rycker av den, det här var mycket bättre ! Elrör i plast som bågar och så nätet över. Lättplockat var det också. Här är en dubbelrad, skatungarna satt på rad både på bågarna och utmed sidorna och såg snopna ut första dagen det var på….jag vet nog vem som provsmakat karten ! I gömmorna hade jag också ett grönt nät, typ sånt man har till myggfönster, men det var smalare så ingen båge fick plats. Fungerar rätt bra ändå på en enkelrad. Risken finns dock att någon sätter sig på nätet och hackar igenom, det slipper man ju med bågarna.

I morgon tisdag och på torsdag kl 10-19 är det öppet i plantskolan igen.

Välkommen !

Silene Asterias