Jag jobbar vidare med sådder och utplanteringar.
I helgen sådde jag rödbetor, två sorters vita, polkagrisbeta och Bulls Blood – den sista mest för bladens skull, så fina i sallad.Måste bara visa på skillnaden i fröer. Det vänstra stora fröet har jag fått av en frösamlare i föreningen Sesam, det högra kommer från fröfirman Rara Växter. Ska bli intressant att se vilka som gror bäst. Det är samma sort , Bulls Blood.En sista slatt med Schalottenlök fick plats här också. Petade ner några frön från den svarta majsen också. Det är en sort som kallas mjölmajs och heter Painted Mountain, den kan variera ordentligt som synes i plastlådan. Jag hoppas på att det blir svarta kolvar i alla fall, de är så snygga. Fast inget vidare goda att äta.Min frösådda lök fick äntligen komma ut på friland. Jag fick springa ut och in mellan åskskurarna och peta ner några meter i taget. Tyvärr slog det ju ner lökblasten med de häftiga skurarna. Hoppas den sätter igång och växer ändå.
Här är den gula som jag haft en och en i pluggbrätte.Rödlöken av två sorter hade jag bredsått i en stor låda, men den såg nästan finare ut.Men nu är det också skördetid. Plockar in härliga fång av sallat varje dag och nu har vi börjat skörda de första tomaterna. Fredagens grillsallad förgylldes av tomaten Gold NuggetKrusbärsskörden ser lovande ut, grenarna dignar av bär i år, på alla buskar utom en….den är nästan helt tom. Konstigt ! Idag söndag har jag varit på utflykt, men det kommer ett nytt inlägg om det.