Äntligen fick jag en dag över till grönsakerna.
Började dagen med att rensa potatisen och kupa den som kommit upp längst.
Men den är seg i år, våra egna sättpotatisar verkade vara i djup vila, de har precis stuckit näsan över jordytan. Så några rader fick vänta till en annan dag.
Framåt lunchtid blev det lite varmt, passade på att fixa lite annat som måste göras.

Senare på eftermiddagen fortsatte jag med böntunnel nummer två. Tyckte inte det var så mycket ogräs när jag började men det blev två skottkärror fulla.

På kvällningen ser det ut så här. Täckte med hö nästan hela ytan utom där jag skulle så. Har satt kokbönor `Äkta Tranbär´, sockerärt gröna, gula och lila (namnen försvann plötsligt ;-), några minipumpor och hela ena sidan med Anitas ärtor, supergoda små korta ärtbaljor som jag fått av grannen. De har fått ärtan som Stensärt. Och nu känner jag mig nöjd, för nu regnar det ute….perfekt !!!
Det är väldigt frodigt redan, verkar vara extra växtkraft i år, vad kan det bero på ?
Det är i alla fall njutbart att vara här och jobba. Humlesurr och fågelsång.
Humlorna gillar också gräslök !
Två sorters humlor var det i löken idag. Måste kolla vad det är för sorter. Åh jag gillar humlor, de är så söta !
Tog en koll i mina båda tunnlar också, morotstunneln och kåltunneln som syns därborta. En närmare titt.
Kålen verkar ha klarat utplanteringen bra, trots frostnätterna. Tror inte kålnätet skyddar så mycket från frost som en fiberduk gör.
Till vänster är det Broccoli och till höger Grönkål, Broccolo, Blomkål och Spetskål Kalibos. Ska göra mig en tunnel till snart med Kålrabbi…viktigast av allt !

Tunnlarna är gjorda av tre armeringsmattor som vi böjt och ställt emot stolpar och över ligger ett sk kålnät som passar kål bättre än fiberduk, eftersom det ofta blir för varmt under en fiberduk. Kål vill ha svalt.

En titt under fiberduken i morotstunneln gjorde mig glad 🙂 Jippi, min tidningsmetod fungerar ! Morötterna kommer fint och mellan raderna ligger tidningarna så inget ogräs har en chans, HA ! Varför har jag inte provat detta förut kan man undra ?
Nu räcker det med att gallra och inget slit med förvuxet ogräs mellan raderna.

Idag slog Primadonnan i landet ut också, den som alla gått och kikat på de stora knopparna. Stolt och stadig är denna plantan, en frösådd som blivit otroligt bra. Den står rakt upp i givakt hela blomtiden till skillnad från de flesta vallmo som brukar välta när de blommar. Tänker försöka föröka denna. Maffiga knoppar har den. Ser ut som en massa hopskrynklat tyg som ligger därinne, färdigt att vecklas ut. Önskar er alla en härlig helg !