Nu äter jag snart upp de sista tomaterna från i höstas.
De flesta som är kvar är lite rynkiga, men goda ! Smakar faktiskt nästan som ugnsrostade, väldigt mycket smak.
Jag har förvarat dem svalt till en början men sen har de stått i något svalare än rumstemperatur,i ett kallhörn i köket.

Men sen när de här är slut så är ju frysen full av tomater, på längden och tvären:-)
Eftersom jag fick en fråga i kommentarerna kan jag ju göra ett tillägg här:
Jag fryser in cocktailtomater precis som de är i dubbla fryspåsar. Om man inte sköljer dem före så blir det lätt att ta ur så mycket man behöver ur påsen. Jag använder dem i grytor och ugnsrostade tillsammans med rotsaker i ugnen.
Man kan också skiva stora tomater och frysa in på en papptallrik el liknande. Fungerar bra till pizza och paj.
Tomatkross mixat i matberedaren och sedan infryst i creme fraiche- eller räk-burkar är också väldigt användbart under vintern.

Häromdagen snabbtinade jag frysta cocktailtomater i micron, så de knappt var tinade. Fungerade faktiskt helt ok att äta som de var till maten.

Den här tomaten avviker, alldeles slät och fin. Mycket bra lagringsegenskaper på den då alltså. Det är en grön tomat som nu har antagit en gulare färg.
Nu ska jag provsmaka och sen tar jag säkert några frön från den, så kan jag kolla om barnen till den här får lika bra lagringsegenskaper.

Tror den är av en sort som kallas vintertomat som jag fått av Guiseppe som har en tomatsida Men jag är inte riktigt säker. Slarvade lite med sorteringen i slutet på säsongen 🙂

Tänk på om ni tar egna frön att ni tar frön från bara de allra bästa tomaterna. Om ni tar av dåliga tomater så för ni ju vidare dåliga egenskaper till nästa generation, och det är ju synd.