Kunde inte låta bli att köpa senaste numret av Allt om trädgård när jag var och handlade förut. Det var en artikel om Peter Korn i den som jag gärna ville läsa.
Jag har anmält mig till Peters “Nördlördag” i maj (fniss, roligt namn) och det ser jag mycket fram emot.

Peter var och föreläste i Skövde för ett tag sedan om att sätta växterna där de trivs. Många tänker mer på färg och form än vad växten egentligen behöver, vilket naturligtvis kan påverka resultatet. Mycket intressant föredrag tyckte jag.

Min aprikosa klockmalva.


Sen var det STOR trendspecial i tidningen också :

Fniss, fniss, aldrig har man väl varit mer inne än nu 😉
Det känns fortfarande lustigt att tiden kommit ikapp en på nåt vis, när man redan harvat runt bland jordkokorna i över 25 år, och plötsligt är man inne !


“STIL: Rejält

Grönsakstrenden förflyttar sig lite bort från den tjusiga franska potagerstilen mot mer bonnigt och rakt på sak. Det ska synas att här odlas det mat. Vi vill åtminstone leka med tanken att vara självförsörjande….Grönsaker är på allvar….osv ”

Bonnigt så det räcker ?

Igår hittade jag en GULDGRUVA !
Trillade in på en SUPERDUPERBLOGG som jag verkligen kan rekommendera.

Titta in på länken här:
http://subsistencepatternfoodgarden.blogspot.com/

I alla fall om man gillar odling, hur man tar reda på skörden, växthusbygge, permakultur, vinterodling, vilda växter som är användbara, örter och medicinalväxter mm mm. Här finns länkar till det mesta och en massa spännande inlägg, en del med filmklipp.

Oj oj, risk att man fastnar därinne alldeles för länge, finns ju andra man vill hälsa på också 🙂 Plus att man faktiskt behöver arbeta lite mellan varven också 😉

Kan inte låta bli ett litet tips till :
Var inne hos Birgitte med bloggen: En landliggers dagbog

Idag har hon letat fram en massa mallar till att göra egna fröpåsar.
KUL ! Pysselsuget sätter genast in. Titta in hos Birgitte !

Hoppas ni alla haft en skön helg !