Blooming friday igen. Idag är temat hos Katarina `Upp och ner´, Upside downTitta in på Roses and Stuff för att se fler tolkningar:Helt uppåner verkar min blogg vara idag oxå…jag lyckas
inte få luft emellan styckena, den flyttar tillbaka allt igen. URSÄKTA,
det blir lite svårläst !!!
Jag tänkte på hur upp och ner världen är….Inte är det upplyftande att titta runt på världsläget just idag ! Därför är det så mycket roligare att se att det finns människor ute i världen som gör något handgripligt. Även om det de pysslat med ett tag ansetts som helt upp och ner i det här samhället. `Think global, eat local ´Kolla in nedanstående länkar på U-tube, MYCKET SEVÄRT OCH
INSPIRERANDE FÖR EN ODLARE. De tar fram nästan all sin egen mat på en
liten plätt strax utanför Los Angeles, dessutom djur, solenergi,
Biodiesel ! :
En kort trailer härEn lite längre version 15 min här`In our society growing food yourself has become the most radical of acts. It is truly the only effective protest, one that can…and will…overturn the corporate powers that be.By the process of directly working in harmony with nature, we do the one thing most essential to change the world….we change ourselves !Homegrown revolution, Radical Change Taking Root Tänk att man kan stå på barrikaderna….i grönsakslandet :-))Jo, jag får nog säga att jag känt mig rätt radikal, fast ingen annan har fattat det, fniss !!!Kolla in nedanstående länkar på U-tube, MYCKET SEVÄRT OCH INSPIRERANDE FÖR EN ODLARE. De tar fram nästan all sin egen mat på en liten plätt strax utanför Los Angeles, dessutom djur, solenergi, Biodiesel ! :En kort trailer härEn lite längre version 15 min härEn helt upp å ner trädgårdsmålla 😉Helt upp och ner är väl även Jordbruksverkets nya kontrollavgifter som hotar mångfalden av fröer ! Nya kontrollavgifter hotar den ekologiska odlingen

`Odlingen av ekologiska grönsaker i vårt land hotas nu av
nya kontrollavgifter för svenska fröfirmor. Redan idag är efterfrågan större än
utbudet när det gäller ekologiska livsmedel och nu finns det risk att utbudet
minskar ytterligare. Jordbruksverket har i sommar beslutat att tredubbla
kontrollavgifterna för landets fröfirmor, något som slår mycket hårt mot de
småskaliga fröföretagen som saluför ekologiska fröer avsedda för småskalig
odling.´ FOBO, Förbundet Organisk Biologisk Odling.
Uppånedpåvända världen, låt oss hjälpas åt att vända den rätt igen smileyStor kram till er alla denna tredje adventshelg !