Idag har jag petat ur fröer ur ett antal chilisorter som legat på tork en stund.
Det stockade sig i bröstet, stack i ögonen och näsan började rinna som om jag varit jätteförkyld. Och sen började jag nysa, och nysa…..
Kan det VERKLIGEN vara NYTTIGT med chili ???

Här är frukter av mitt `Juleträ´som jag visade häromdagen, ute i snön.
(Det skulle blivit en Blue Christmas men blev något annat mycket snyggare ! )

Tänkte också slakta min indiska Sikkimgurka, men ångrade mig, den är ju så snygg! Fast och fin är den fortfarande, så den får ligga en stund till.

Popcornmajsen blev ynklig i år, jag fick bara tre plantor kvar för eget bruk, och de har pollinerats dåligt, det syns. Men det blir nog till en omgång pop-corn i alla fall. Petade av kornen och lade i en glasburk idag.

Majs pollineras bäst om den sitter i grupp, den ska inte sättas i långa rader. Man kan alltså inte sätta en enstaka planta här och där, då får man ingen skörd.

Sen hade jag en stor papperskasse med Oregano (Kungsmynta) och Grekisk Oregano stående. Dags att repa blad och blommor från grenarna. Bôsigt och sprätter åt alla håll, men nu är det gjort. Blir mycket hemgjord pizza i vinter 🙂

Sådärja ! Nu kanske man snart kan tänka på att julstäda smiley

Idag tyckte jag förresten synd om min cyklamen som har stått på verandan tills nu, så den fick komma in. Minus fyra grader visade termometern. Den verkade inte alls deppig iofs av kylan, men jag tyckte det var synd att den ska frysa bort ifall det blir ännu kallare inatt.