GO och GLAD 2:a ADVENT PÅ ER !Här är recept på en av mina absoluta mjuka favoritkakor. Har fått receptet av ett av `guldkornen´, Ingegerd.
När jag bakar kakor maler jag alltid nötter på min gamla mandelkvarn, det blir allra bäst. Är så glad att jag hittade den på loppis !

(Om någon undrar varför moroten på bilden ser så blek ut så är det gula morötter Yellowstone. )

Ingegerds Morotskaka

Sätt ugnen på 175 grader.

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
75 g smör el olja
4 ½ dl riven morot
malda hasselnötter av 1 dl hela nötter

Riv morötter
så det blir 4 ½ dl rivet (ca 3 rätt stora)
Mal 1 dl hela hasselnötter
mandelkvarn (ger mest smak)
( eller hacka mycket fint i matberedare)
Vispa ägg och socker.
Rör i mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
Blanda i det rivna samt det smälta smöret, rör om.
Grädda i 175 grader ca 50 minuter

Jag brukar aldrig ta glasyr på, tycker kakan är så god ändå.
Men den som vill ha glasyr kan göra såhär:

När kakan är kall:
Blanda ihop 100 g Philadelfiaost
2 dl florsocker
60 g smält smör
Bred över kakan. Låt stå svalt en stund.

Lycka till, den som vill prova !