Phuuuu, den står kvar !!!
Det var inte utan viss oro jag gick ut i morse vid 7-tiden för att kolla om tunneln stod kvar. Vi kämpade hela dagen igår för att hålla den på plats.

På förmiddagen konstaterade vi att plasten börjat rulla upp sig från rören vi förankrat den med på långsidorna. Lade på mer tyngd. Fredrik gick till verkstaden för att åstadkomma något slags klurig lösning att spänna upp plasten med, typ som man spänner en gammal blomsterpress.

Efter lunch ökade vinden ytterligare och vi insåg att vi nu måste försöka spänna upp plasten , eftersom det bara blev värre när vindfånget i plasten ökade, så vi gick ut alla tre och började. Fredriks plastrullarlösning fungerade bra !

Det var riktigt kaotiskt ett tag och vi var färdiga att ge upp och riva av plasten när vi insåg att tyngden inte skulle räcka. Mannen som redan kört ett antal jättestenar på pirran var redan rejält trött i ryggen. Jag fick agera tyngd ett tag stående på undre ramen av tunneln, jag kan lova att det var inte trevligt när tunneln lyfte en halvmeter upp i luften och jag följde med.
Men så spottade de i nävarna och hämtade största stenarna det överhuvudtaget gick att baxa med sig. Ingrid tog över en sten som Fredrik gav upp att få med sig på pirran. Hon rullade den rakt över det plöjda gärdet, rena Hulkenvarningen ! Men på plats kom den, och jag slapp flyga till väders igen.

Eftersom man behöver en platta underst mot röret att lägga stenen på så fick jag springa runt i rabatter och stenläggningar och riva med mig plattor, sen kom jag på att vi har en kalkstenshög liggande så där kunde jag hämta en del bra plattor.
När det blev mörkt så såg det ganska bra ut och vi konstaterade att vi inte kunde göra så mycket mer.
Men vinden ökade under natten och inte sov man så bra precis.

Precis när jag skrivit klart ett inlägg om det här igår kväll så gick strömmen, det kunde jag ju räknat ut i förväg !
Ja nu får vi se hur nästa inkommande storm, tydligen ikväll redan, beter sig, faran är väl inte över än. Nu ska jag ut och se över stenar och plattor..

Men vad vore livet utan lite spänning i tillvaron, hi hi !


Hoppas ni hade en lugnare adventssöndag 🙂