Idag var det lite trögt, har visst en förkylning på gång, så jag har tagit det i lagom takt under dagen.

Började med att skörda en korg kålrabbi igen.
Sen tog jag mig an den här röran.
Grävde upp Purjolök, Svartkål, Mangold Lucullus och plockade frön av Linnétagetes och två sorters Ringblommor.Grävde upp plantorna försiktigt för att sätta om dem i säckar med jord.
Här är Purjolöken Kamusch från Sesam, den fick längre vita stjälkar än den andra.Här är säckarna inställda i lilla växthuset. Sorten St Victor till vänster, lite blåare i bladen och till höger sorten Kamusch.

Jag brukar strimla och frysa in purjolöken i Yoghurthinkar i vanliga fall. Men nu var det tvärfullt i frysen, så nu får de stå sig så här istället. Blir det riktigt kallt ställer jag in säckarna i jordkällaren eller garaget.Till lunchen njöt jag av nyskördad Broccoli igen. Otroligt ! En trevlig salladsväxt så här års är Strandkämpar. De tål lite kyla och växer egentligen allra bäst nu på hösten. Man tar de nya bladen, då är de krispiga och lite nötsmakande. Gamla blad blir sega och tråkiga. Har man tur kan den övervintra.En annan växt att ha i salladen så här års är Pimpinell, bladen smakar lite åt gurkhållet. Det är en perenn vild växt som även odlats sen lång tid tillbaka. Läs mer om den här
Grävde upp ett stånd Jordärtskockor, såg ett spännande recept jag tänker prova i morgon, jordärtskockor, äpple, purjo och mangold eller spenat skulle det vara ….

” Prova äpple och jordärtskocka i tunna skivor tillsammans med strimlad purjolök och spenat som fräst i panna. Serveras med en senapsdressing ” (Ur Matglädje utgiven av MT,SLA) Kanske man skulle prova med en laxbit till.Grävde som sagt även upp svartkål och mangold, satte också dem i säckar och ställde in i plasttunneln. Nu får haren besvärligt att hitta dem 🙂
Det enda kruxet med att man fortfarande kan skörda så mycket är att man inte äter något ur frysen. Hur i hela världen ska julmaten gå plats ???