På förmiddagen packade jag morötterna som jag tog upp igår.
Jag varvar morötter och sand i plastlådor. Det är bra om de inte ligger emot varandra ifall någon blir dålig, då smittar inte rötan över så lätt. Först ett tunt lager sand i botten och sen fyller man på ett lager med morötter och sedan ett tunt lager sand på igen. Och så fortsätter man tills lådan är fylld.
På detta sätt står de sig fint ända till nästa sommar, om det finns några kvar vill säga.

Eftersom de tjocka morötterna står sig bäst brukar jag lägga dem för sig i en back.
Och så lägger jag små och mellanstora i de andra backarna, så kan jag ta dem först.
Det blir alltid en hink med halvbra också, de brukar jag inte packa ner utan använda först. Eller skala och strimla och frysa in för att snabbt kunna använda i matlagningenBra med tre skottkärror när man hålls med sånt här, två till backarna och en till sand.
Trodde knappt jag skulle få några morötter i år, för jag hann aldrig gallra. Men det blev en del ändå trots mitt slarv.Och så skjuts ner i jordkällaren, denna fantastiska uppfinning. Herregud hur skulle man klara sig utan ??? Där börjar bli ganska välfyllt nu, men än har jag inte klämt in Dahliorna….ska det gå i år också tro ?

Som ni ser har jag glasburkar och flaskor i plastpåsar. Det blir gärna mögligt runt locken härnere i fukten. Men med en plastpåse runt så håller sig burkar och flaskor fräscha. Jag stoppar flera burkar i samma påse och suger ur luften och försluter med en gummisnodd.l Det var förmiddagens arbete, i nästa inlägg får ni se vad vi roade oss med på eftermiddagen 🙂