Som vanligt var jag sent ute med att få iväg fröer till Trädgårdsamatörernas frölista. Men i fredags tog jag mig i kragen och gick igenom årets fröskörd för att se vad jag kunde dela med mig av. Så här ser det ut på min kökspanna hela hösten….RÖRIGT ! Passade också på att sortera in lite av grönsaksfröerna i respektive lådor…men lådorna blir alldeles för små nu för tiden. Inser att jag får skaffa mig ett nytt sorteringssystem. Men det får vänta till vintern.

Eftermiddagen ägnade jag åt att skörda resten av tomaterna och klippa ner de två sista raderna. Tre fikonbladspumpor blev också intagna. Har inte provsmakat än, men är väldigt nyfiken, kanske blir ikväll.


I fredags fick vi också ta farväl av vår lilla kaninmamma Leja.
Hon hade somnat för gott under natten som gick, 7 år gammal blev hon. Sötast av dem alla har hon varit med sina små vita sockor på fötterna. Hoppas gräset är gott och grönt där du är nu lilla vän.

Lördagen kom med härligt väder 🙂 Mannen flyttade de sista takstolarna bort till skogen, lite närmare byggplatsen. Så fick han köra lite med grävis oxå.
Eftersom frost var utlovat till natten så tog jag stora pelargonröjet i lilla växthuset.
Släpade krukor in till lillstugan och vinterförvaringen, tog nästan hela dagen. Pelargon LesterDet är lika trist varje år att packa ihop och jag drar på det i det längsta. Men… så får man bara förhärda sig och – klipp – klipp – adjöss för i år.

Och frost blev det, så här såg Dahliorna ut i morse…slem !
Skördade lite kålrabbi till idag. Resten som är kvar får sitta kvar och växa till sig lite till.Fortsatte tömma tunneln idag. Fredrik tog ett tag och tömde alla tomatsäckarna ute på gärdet, 160 stycken, bra jobbat mannen !
Igår kom bubbelplasten till heders igen för att skydda chillisarna som är kvar. Det är det sista nu. Börjar eka tomt härinne.

Mitt första år med växthustunnel på 100 kvm går mot sitt slut. Vilken upplevelse det har varit !

Bara lite pryttlar kvar att plocka in i förråden.Det var en helg med riktigt bra arbetsväder. Det tackar vi för !

Hoppas ni som tittar in hos mig också har haft en fin helg !