I morse slog första blomman på vita klockmalvan ut helt. Jag fick en stickling av Helena i våras och nu börjar den blomma. Tack Helena för den fina !
Härligt idag i ösregnet att ha något vackert i köksfönstret.

På eftermiddagen tog jag tag i nerklippning av tomater i tunneln.
Dottern hjälpte mig i början att plocka av tomater, men lessnade efter ett tag. De finns i oändligt antal bland alla löv som är kvar.
Så här många var det när jag fick ge upp för mörkrets skull.
Två rader av fyra borttagna. Blir det lika mycket tomater på de två raderna som är kvar så oj oj oj….
Hade det inte varit för att vi skulle flytta tunneln hade de naturligtvis fått sitta kvar tills frosten kommit. Men jag hoppas på att de gröna ska mogna fram allt eftersom.
Om man ställer dem svalt och ljust brukar det gå bra. Fast en del ställer dem mörkt och svalt och det fungerar det med.Doftliljan blommar för fullt härinne nu och nu har en gladiolus som också var sent satt i kruka börjat blomma. Riktigt härlig färg på den ! Orangeaprikos.Ännu flashigare färg har Dahlian Eldfågel.Krukade in en massa Purpurklätt igår, det är många som frågat efter plantor i år. Roade mig med att ta en bild för att visa så olika de kan bli. Inte lätt att veta vilken färg det blir när de är självsådda. Jätteverbenan är fortfarande i full gång, vilken tacksam växt. Det är första året jag odlar den, men det blir definitivt fler gånger. Annars är jag inte mycket för ettåringar, men den här får bli ett undantag.Rosen Tip Top blommar om igen. Ännu ett av mina skogsfynd som någon hade slängt.