Just nu känns det verkligen som man frossar i grönsaker, frukt och bär.
Idag har jag förvällt en massa broccoli igen och paketerat ett par kilo till frysen.
Lunchen bestod av stekta kantareller med omelett från våra höns. Vi har sån tur så det växer kantareller på tomten, ja till och med på ladugårdsbacken växer det. Och inte bara kantareller utan även Smörsopp, en och annan Karl-Johan och Fjällskivling. Lyxigt !
Utsikten från arbetsbänken roar. Blåmesungarna är såååå flitiga bladlusjägare i den brokiga kornellen varje dag nu. Upp och ner för grenarna pilar de. En Rödhake tittade in idag också, fast han var inte så flitig.
Mera krikon, Allmänt gulplommon, Smulgubbarna jag sådde i våras som nu kommer med massor av kart. En liten citrongurka på hörnan.
Viktoriaplommonen börjar också, gröna kärnfria druvan Himrod har vi skördat en hel del av i år, jättesöta och goda.
Men hörni, hur mycket chili kan man göra av med???
Ikväll provade jag Örtagårdens plantskolas tips om att ostfylla den gula Monkeyface och gratinera i ugnen. TJO !!! tog för säkerhets skull bara en liiiten bit och smakade, TUR ! Jösses vad starkt, det kunde jag inte äta.
Hur bär de sig åt, alla som frossar i stark chili, har de plåt i munnen eller ?

I eftermiddag hade vi uppstart av Guldkornen igen, hemma hos vår stormamma Helena som alltid skämmer bort oss med hembakat. Goda bröd och två sorters muffins, så visst frossade vi !

För några år sedan fick Helena en Fuchsia på stam av oss andra som sommarpresent. Den har växt och blivit jättestor, som ett mindre träd.
Jättesöta uppåtriktade blommor har den.
Den här pellisen var söt också.

Och så har de så fin utsikt över fälten på baksidan av huset.

Tack för en mysig eftermiddag allihop ! Nu ska vi ta oss an hösten med nya roliga utflykter och pyssel.

I morgon torsdag har jag öppet
i plantskolan och trädgården igen.
Välkommen då !