Idag tisdag och på torsdag mellan kl 10-19

har jag öppet i trädgården och plantskolan igen.

Perenner och lite tomater, chili och bönor till salu. (I mån av tillgång.)

VÄLKOMMEN !

Skogsolvon har fått vackra bär.
Viburnum opulus


I grönsakslandet har jag många ödlor som sällskap
. Jag tycker de är så fina.
Igår stack det fram ett par rumpar under växthuskanten.
Är det månne en kärleksstund ? Ursäkta att jag störde.


Kronärtskockan tillsammans med jätteverbena och den höga Pilörten (glömt namnet)
Tillägg: Nu har jag kollat namnet: Persicaria Orientalis heter den på latin.
I helgen fick jag äntligen bortrensat blomkålsstockarna och en fri yta att sätta ut mina fördrivna kålrabbiplantor Superschmelz. Får vi tro det blir en lång varm höst så de hinner knöla till sig.
De jag satte ut i juni står på parad som små tjocka ballerinor på tå.
Majsen har gått jättebra i år fast än är den inte mogen. Längst fram på störarna har jag för bara någon vecka sedan satt ut Vinbärstomater som har fått plågas i pyttesmå krukor hela sommaren (fy på mig). Men de verkar inte bry sig för det är fullt med tomater på dem ändå.
Här är förresten en Vinbärstomat tillsammans med en jättetomat (den vägde 600 g) jag plockade igår kväll. Den fanns med i tomatmixen jag fick av Anette med bloggen Daylily Potager i våras, så jag vet inte vilken sort det är.
Visst är det faschinerande att tomaterna kan variera så i utseende ?Sorbet de Citron är lite mer elegant.