Nu måste ni passa på och ut och plocka almfrukter till salladen ifall ni inte provat det förut ! Tillsammans med olika blad, tex svinmållan, den finns det gott om nu (smakar som spenat men är nyttigare !) och en god dressing, mmmm.

Jag tycker almfrukterna är jättegoda att äta som de är, smakar lite nötaktigt. Men det är en väldigt kort period som de är gröna, så snabba på !
När frukterna torkat kan man fortfarande äta fröet men då får man pilla bort den torra vingen.

På Life by Lisens blogg kan man läsa att hon smörfräser den och äter tillsammans med sparris och fisk, låter gott, måste provas ! Eller i en linssallad med röllekadressing. Spännande !

Tänk vad mycket gratis mat det finns ute nu !

Nyplockade almfrukter.

Så här ser de ut på trädet. Vackra, eller hur ?
Högt däruppe i min egen planterade alm sitter de. Oj vad den blivit stor, när hände det ? Här behövs en stege.

Fast det sitter gott om frukter kvar härnere, det räcker ett tag.

Pak choyen växer till i väldiga mängder. Igår strimlade jag dem och snabbfräste en stund tillsammans med luftlöksstjälkar, sedan hällde jag på lite grädde och puttrade bara lite, salt och peppar, klart. Serverat till snabbmaten köttbullar och makaroner förgyllde det rätten väldigt.

Häromdagen fick jag ett sopprecept av en vän som var här och handlade,
hon ville köpa libbsticka, för hon hade varit och ätit den här soppan hos en vän.

Inga angivna mängder, får bli på gehör:

Nässlor
Maskrosblad
Kirskålsblad
Libsticka (den är stark, ta inte för mycket)
3 sorters lök, hackad, gul lök, röd lök och vitlök.
Buljong
Mixa soppan. Jag tänker prova med lite grädde i också.