Fjolårets sista kålrabbi Superschmeltz åkte med i salladen idag. Åtminstone en tredjedel, den var ganska stor . I alla fall verkar den tycka det är vår !

De växer därnere i jordkällarmörkret så här års. När jag tog den förra för ett antal veckor sedan tog jag toppen med blad någon centimeter in i kålrabbin och planterade den i jord i en kruka. Den rotade sig fint. Så nu har jag haft mjälla goda kålblad att stoppa i salladen några veckor, och nya kommer hela tiden 🙂

Satte ner den nya toppen också, får vi se om den rotar sig lika fint. Kanske kan man sätta ut dem sen och få en fröskörd, försöka kan man ju alltid.

Annars har jag ägnat dagen åt diverse målning både ute i växthuset och inomhus. Ett slöjdalster av sonen för lääänge sen, en liten hylla som fick bli svart. Ska jag ha i mitt gamla växthus sen. En pall som skulle bli helsvart, men när jag målat sitsen så tyckte jag det var ganska snyggt med bruna ben till, får fundera lite…. å en jätteful gulnad platskruka, fast fin i formen och fint mönster, målade jag svart och sedan lite granit/silverdutt på för att få det att se ut som gjutjärn. Jag får se i morrn hur det blev, står på tork nu.

Hoppas ni alla har haft en skön söndag !
Här var det i alla fall riktig vårkänning idag, strålande sol och fåglar som inspekterar holkarna 🙂 Och våran duva som kommer varje år och bygger bo först i blågranen för att sedan flytta till tallen på andra sidan huset.

Vi till och med njöt i solstolarna en stund efter maten, skönt !