Köpte en ask småtomater som var riktigt goda. En mörk liten plommontomat med mycket tjockt fruktkött och ändå mycket kärnor så den var saftig och fin. Chocmato hette tomaten. Jag måste naturligtvis pilla ur lite frön och provså i år.


Att ta egna tomatfrön är väldigt lätt.
Man bara klämmer ur fröna i en sil och så tvättar man bort kvarvarande fruktkött under rinnande vatten. En del frön kan vara ganska små på en del tomater, då brukar jag ta tesilen så de inte rinner igenom hålen.

Sen torkar jag dem i ett kaffefilter ovanpå kökspannan. Står sig i många år, brukar vara grobara även efter tio år.

Här är det plus två grader idag men blåser så kallt så man kunde tro det var minus tio minst. Annars började jag klippa bort en del gammalt ute igår, när det var soligt och fint, men idag fick det bli inomhusarbete istället.

Jag ska förresten iväg och roa mig snart, ska glasera ett fat jag gjorde hos en keramiker som vi i studicirkeln var hos strax före jul.

I köket slår den vita pärlhyacinten ut. Det har jag inga i trädgården förut så de tänker jag plantera ut senare, och hoppas att de förökar sig lika bra som de blå.