Nu har jag varit och skottat fram lillebilen som mannen körde fast med i morse. Det är ungefär 15 cm snö här idag, tung blötsnö. Skottade vid brevlådan också så postis kommer fram sen på eftermiddagen. Ingen har plogat vägen än, blir nog inte förrän kvällen, vi har låg prioritet här ute på landet. Det är bara att ta sats och köra järnet om man ska någonstans. Men jag stannar hemma idag.

Skottade lite gångar åt kaninerna i hagen också, de hoppar så lustigt för att inte landa med magen i snön ser det ut som.
Puttade av lite snö från min tunnel, eftersom det är första året så känns det lite pirrigt hur den här vintern ska bli snömässigt. Det var ju många plasttunnlar som kraschade förra vintern ! Men sååå mycket snö blir det nog inte igen.

Avslutade med att gå in i min tunnel och hämta dagens sallad. Känns nästan lite absurt att komma ut med en rejäl knippa sallad i snön igen !
Visst är det fantastiskt att den fortfarande växer på. De sista kalla nätterna har jag haft frostvakt på, men annars får det klara sig utan värme, man ska inte slösa energi

När vi var i Schweiz för två år sedan köpte jag en sorts sallat som hette Winterkopfsalat, Hercules. Den hade jag ute på friland sent förra hösten och några plantor klarade faktiskt vintern. Ska bli intressant att se hur de beter sig i tunneln i år. På vår o sommar blir det väldigt fina salladshuvuden av den här sorten, men nu använder jag den som plocksallat.