I somras när jag rensade bort en massa spearmint, den sprider sig ju så hejdlöst, så tyckte jag det var lite synd att bara slänga detta väldoftande fång med mynta på komposten. Då hittade jag på att göra myntasaft. Det luktar precis som tandkräm när man öppnar kapsylen. Nu kan man göra Mojito mitt i vintern om man vill.
I förra helgens efterrätt fick jag också användning för myntasaften, när jag marinerade äppelbitar i den, det blev inte dumt alls. Här är receptet på efterrätten för den som vill prova, och du behöver ingen myntasaft, bara mynta:


Vit chokladkräm med
äpplen

4 portioner (är nog lite snålt tilltaget, jag gjorde dubbel
sats till 6 personer)

3 äpplen, urkärnade, finhackade

2 krm ingefära, malen

1 tsk råsocker

1 msk mynta, finhackad

Saften från ½ citron.

Vit chokladkräm

1 dl
creme fraiche

100 g
vit choklad i bitar.

Garnering

Myntablad
och ev Ris Crisp

Blanda de hackade äpplena med ingefära, råsocker, mynta och
pressad citron.(Jag använde min myntasaft istället, plus ingefära och
citronsaft, och lät stå och marinera över dagen).

Smält chokladen under omrörning i creme fraichen. Ställ
krämen att svalna i kylskåp, rör om då och då.

Häll upp chokladen i portionsglas och lägg på äppelhacket.
Garnera med ett myntablad.

Jag tog även och varvade chokladen med lite Riscrisp, det
var inte i originalreceptet men jag tyckte det behövdes lite krispigt i också,
och det passade bra till.

Recept från Coop