Idag har jag ägnat dagen åt bubbelplasttältet inne i min tunnel. Det var en stor låda med salladskål av olika slag som behövde omplantering till större krukor. MÅNGA plantor var det… Jag sådde tidigare en blandning som hette Oriental saladini och det var flera sorter i som jag inte sett förr. En del riktigt goda, ska försöka övervintra dem och ta fröer.

Flyttade även in plantor från friland av bla röd mangold, riktigt läcker är den med lysande stjälkar, sen flyttade jag in några rödbetor Bulls Blood med mörkröda blad som också är jättefina i salladsskålen.

Här syns kryddtagetes, rödbeta Bulls blood, Mizuna, Rucola och längst fram röd mangold.


Här är plantorna efter omplantering. Under bänken står lika många krukor till och i andra växthuset klippte jag upp överdelen på 2 jordsäckar och planterade en säck med Mizunakål och en säck med Pak choy ” Black Summer ” (sellerikål).

Oj oj nu får vi äta så mycket sallad så det växer nog snart ut kaninöron på oss.

Arbetstemperaturen i tältet idag höll sig på 17 grader….rätt nice !
Fast det var skönt ute också med hela 10 plusgrader idag.