Idag har jag kånkat in fler krukor igen. Sånt där som inte tål vara ute i vinter.
Vem ääär det som har ställt hit så mycket krukor ???
Varje höst tänker jag att jag inte ska ha så mycket i krukor nästa år….men se hur det går 😉
Nä tacka vet jag perenner, som sitter där de sitter.
Gentianan som jag köpte hos Peter Korn blommar igen, trots massiv invasion av den vita kryptimjan. Får nog ta bort lite timjan där…..
På kvällningen när Fredrik kommit hem från jobbet fick vi plötsligt samma infall att börja ta upp potatisen. Så där kom vi från var sitt håll med hink och grep 🙂
Torrt så det dammar när man gräver.
Här är sorten Apache
som jag köpte utsäde till i mataffären i våras. Den har varit friskast av alla sorterna och gav knölar med bra storlek.
Amandine,
brukar väl kallas sparrispotatis tror jag. Gul mandelpotatis
En hel del smått blev det av både den här och Amandinen.
Timo,
finnarnas favorit. Det är tydligen den sorten som odlas mest i Finland.
Cherie,
den här sorten går för det mesta bra hos oss.
Blå Kongo
Värsta sorten att ta upp, för de syns inte i jorden när de är så mörka ! Men den är ju rätt skoj med sin lila färg, använder den gärna när jag ugnssteker potatis, blandat med en vit sort och så orange morötter. Fint !
När barnen var små gjorde vi istället blått potatismos 🙂
Sist i min rad satt några okända. De var stooora !
Det var två rader skördat, nu har vi 4 rader kvar en annan dag. Där sitter rätt mycket Asterix och så en sort som vi kallar `Den gula´.
Igår bar jag in lite majskolvar, gränsfall till övermogna. Det vill till att hinna med alla sorter just nu. Förvällde dem i 5 minuter och sen går det bra att sitta vid TV:n och korna av dem.
Bakom står ännu en sats med kryddiga tomater. Hehe, vi får nog äta kryddiga tomater varje dag hela året tror jag 🙂
Och tänk att fortfarande kunna plocka in såna här godsaker ! Tack för den LYXEN! Varsin portion på direkten och tre till frysen.
I morgon har jag öppet i Plantskolan igen.
Goa tomater finns det fortfarande och fina Dahlior till buketter.
Välkomna !
TISDAGAR OCH TORSDAGAR KL 10-19.
Hej Malin !
Egentligen så räcker det med potatis och en klick smör, i alla fall när de är nyss upptagna 🙂 Jag gillar Apache, dottern gillar inte Apache. Fast vi har helt olika smak, hon gillar inte Mandel och Amandine heller, som jag tycker är jättegoda. Ja grönisarna lär vara friskare som sättpotatis, så man ska gärna utsätta alla sättpotatisar för ljus tydligen. Hihi, välkommen att stoppa huvet i frysen… finns många godsaker, nu skulle man bara ha en kock i köket också 😉 Ha en finfin helg du också. Kram !
Mysigt mysigt mysigt… Är ju tokig i potatis så det är kul att se era “frukter” av era olika sorter. Det vore intressant att höra vad ni tycker om Apache. Vi har också odlat den i år. LÄste att Mandelmannas sparar alla grönisar som utsäde så det har jag gjort i år. Trevliga sorter ni har, timo känner jag inte till.
Majs ja – hanns inte med i år. Skulle vilka botanisera i era frysar och skafferi och SKRIVA en bok om allt gott ni har. Så kul att få “lära känna” dig!
Kram och ha en skön helg.
Malin
Stor kram till dig mä <3 Kom hem vetja !
Gose kramar ! Ser mysigt ut ! Längtar hem 🙂