Är man tomatnörd så är man !
Inte slutar man odla tomater bara för att det är vinter….eller ?
In i vårt vedförråd flyttade i höstas 6 plantor i en balkonglåda.
5 Topless och 1 Balconi yellow .En del är piggare än andraSom den här, den har blommor både i toppen och nya grenar med blommor på gång från roten. Den tänker nog överleva till nästa år, och det får den ju gärna 🙂
Dragonen var slut i kryddburken.
Vilken tur att det hängde ett par knippen över vedpannan. Skräpigt blir det när man ska ha ner bladen i burken, men det är en otrolig skillnad mot det där torra bôset man köper i butiken.
Jag har gott om sommarsquash kvar fortfarande.
Det här är Tondo chiaro di Nizza som mognat till gult.
Nu blir det till att leta lite skojiga recept….
Vad sägs om:
Squash och tomatgratäng, recept här
Sydfransk färssås, se här
Matiga muffins med pesto, nötter och squash, hittar du här
Squashkaka med apelsinglasyr, mmm låter gott, jag tänker prova, recept här
Hej Maria !
Jo tomater har jag provat att övervintra förut, det fungerar bra, de är ju perenner. Jag har dem i vanlig rumstemperatur. Ibland har jag gjort det av ren snålhet, Sungold F1 tex är så dyra fröer till, bättre att övervintra och ta hand om tjuvarna på våren, på tjuvarna får man dessutom tomater tidigare än på frösådda. Fast den plantan blir väldigt lång, så i år hoppade jag över det. De på bilden som är mini-busktomater står nog extra varmt också, för det är ett element precis under…jag får vattna rätt flitigt.
Min dragon brukar också bli rätt brun i färgen, den här var sent plockad, när vi redan börjat elda i kökspannan, därför torkade den extra snabbt.
Ska hålla mina tummar också 🙂 Kram !
Underbart med allt det egna som man kan njuta av länge! Tomater har jag aldrig försökt att övervintra men det ser ut att kunna gå jättebra. Har aldrig hört talas om det heller 🙂 Hur gör du för att undvika gråmögel? Det är såklart en idé att inte låta dem stå för svalt och fuktigt. Har du rumstemp. där de står?
Bl a dragon är en favorit i alla potatisrätter och jag brukar också torka själv. Det känns bäst så, att ta hand om det som trädgården ger. Min brukar bli lite brun/grönaktig men smakar lika gott ändå! Kanske ska prova att torka den mörkt?
Tack för din hälsning hos mig, vi håller tummarna för lördag!
Kram Maria