Jag vill önska er alla
ett riktigt
GOTT NYTT ÅR 2018!
Tack för i år alla kunder och besökare
och släkt och vänner.

En återblick på året 2017.
Tänk vad ett år går fort! Och tänk så mycket det har hänt ändå…
Det är bra med foton, som hjälper en att minnas. Bästa dagboken tycker jag 🙂

Januari växlade mellan milt och kallt. I slutet på månaden brakade det loss ute på vallen när grävaren kom för att gräva vår nya bevattningsdamm. Jösses vad nervösa vi var före och så spännande det var att följa…och nervöst 😀
Sådde chili och paprika i mitten av månaden.
Det gröna i salladsskålen är mest kål och mangold från tunneln och en hel del tomater som fortfarande står sig fint. Och så är ju frysarna fulla med härliga grönsaker. Grävningen fortsatte in i februari. Vattnet rann till, hurraa!!! Något av nervositeten släppte. Men ändå kändes det som att det var väldigt tillstökat och skulle ta mycket lång tid att reparera. Frösådderna fylls på med diverse och chilin växer till sig. Salladen hämtar vi i tunneln i form av kål som kompletteras med rotfrukter från jordkällaren.
Mars. Nu kan man skörda nytt fräscht grönt i bubbeltältet och det finns fortfarande kvar av kålsorterna från förra sommaren. När snön faller på kullarna kring nya dammen ser det fantastiskt ut, mindre kul när det töar och är rena lervällingen 🙂
En arborist kommer och toppar vår jättegran för elbolaget vill det.
Mannen åker på diskbråck och det blir en del sjukresor. Min hälsena och mina ben krånglar, har svårt att ta mig fram. Mannen tycker jag behöver en fyrhjuling, jaa tack vad det var bra ! Sparar många steg. Chefen håller mig sällskap i sårummet.
April och våren smyger sig på. Med alla fina sippor. Kall vår, perennerna tar god tid på sig och jag som tänkt öppna i april skjuter på det till i maj. Tomaterna tar så stor plats att jag får chansa och flytta ut dem i stora växthuset från kuvösen. Det går bra. I maj plöjer mannen och dottern ner vattenledning från dammen och placerar ut vattenposter på lämpliga ställen. Öppnar i plantskolan och hej alla kunder, vad roligt att ses igen 🙂 Får besök av diverse trevliga bekantskaper dessutom. Juni och första Mötesplats trädgård, får god hjälp av Ingela och Alva. Många besökare, så roligt 🙂 Uppstarten av REKO-ring Mariestad , Stickcafé, NBVs guldkorn och några andra grupper gästar mig också. Får äran att göra buketten till en midsommarbrud. Vi saknar regn! Juli och andra Mötesplats trädgård. Fick hjälp av morbror Kjell, Aila och Birgit. Ulricehamns trädgårdsförening kommer med en stor buss. Vi har öppet ett par veckor in i juli och sen tar vi semester för i år från plantskolan. Dags att börja lägga krutet på de egna grödorna och att ta vara på skörd. Men lite semesternöjen blir det förstås och en del bad i det fina vädret. Torrt så det ryker! Augusti går i flygande fläng med jobb i grönsaksland och omplanteringar av plantor. Tar en härlig tur till Brommö. Fortfarande för lite regn…September. Härliga skördetid. Milt och skönt. Första september sen vi flyttade hit 1989 som varit helt utan frost! Oktober och det fina vädret håller i sig. Lite mer regn skulle ju inte skada. Mycket tid i köket och mycket tid att göra nya plantor. Plockar in plantor från stora växthuset i huset och förrådet.November. Flyttar in alla perennplantor i tunnelväxthuset och tömmer stora växthuset helt. Bara enstaka plantor som tål en del som får stå kvar. Äntligen kan jag börja städa lite i grönsakslandet. Milt som tur är så det går att gräva, i alla fall en del dagar. Sätter vitlök.
I november tar vi också över mina föräldrars sommarstuga på Torsö. Lyckliga jag 🙂 December fortsätter det milda vädret och jag hänger kvar i trädgården ända fram till jul, ja i mellandagarna också 🙂 Idag har vi hängt upp bubbelplasten till plantkuvösen, så nu är det laddat för att sätta igång igen därute. Beskurit några vindruvor i växthuset också. Plockat svamp har vi gjort flera gånger i december också, både på Torsö och i hemmaskogen. Kantareller, trattkantareller och till och med en Blomkålssvamp!
Ja det gick ju rätt snabbt, hoppas nästa år går långsammare 😀 😀