Hoppas ni alla haft en fin jul!
Jag trivs med mildvädret, det kan inte hjälpas. Så skönt att gå ut och greja lite på går´n.

Julaftonssallaten…eller kålen snarare 🙂
med inslag av lite röd och grön mangold, smultronblad, blad av stor blåklocka, kirskål, nejlikrot, plister och en strimlad apelsin blev det en sallad värdig julbordet.

En tur till stugan igen med Linda, Oskar och Ingrid på annandagen. Vi hittade kantareller…en hel del faktiskt 🙂 och så såg vi tomten i skogen!

Idag kändes det dags för lite grönare meny igen, visserligen åt vi nässel/purjo/potatis-soppa igår kväll, den var också rätt grön!
Åh vad rotfrukter är vackert ! särskilt när man odlat dem själv, hihi 😉 och lite gröna blad igen, skördelyckan håller i sig…Idag blev det provsmakning av min kreativa pickles (som jag gjorde efter ett glas vin på sensommaren 😉 Så nöjd! Verkligen gott. Innehåller bortgallrade morötter (mini), squash, vaxbönor, gröna bönor, lök, vitlök, bondbönor, rönnbär, senapsfrö, persilja och anisisop. Säkert något mer som jag glömt…
Note to self: drick ett glas vin före mjölksyrning!
Kul med olika färg på potatisen !
Red Emmalie och Highland Burgundy red var de potatissorterna som gick bäst i år.
Idag njöt vi av Torsörökt lax till grön- och rot-sakerna. Mums ! Men jag då?…Lite godis har vi unnat oss med, fast lite nyttigare än vanligt kanske…
Ingrids glutenfria havreformar med färska bär, igår hallon och idag smultron.
Godisfatet innehåller raw smultron och vindruvsbollar på havrebas, Lindas goda likörtryfflar på choklad och havregrädde, en riktigt god raw dumlekola utan socker, bara dadlar som sötning, och en kokoskola på raw hasselnötsbotten med fikon som sötning.

Här: https://foodpharmacy.se/2017/10/nyttig-dumlekola/
finns recept till “nyttiga” dumlekolan. Jag hoppade över chokladlagret i min och det gick lika bra ändå. Mycket fascinerad att mixade dadlar med lite vanilj faktiskt smakar kola! Jag använde stavmixern, det var smidigast.
God fortsättning!