Tiden går fort just nu, det är en hektisk tid…Nu är det ett ständigt fröande, bärande av jord och krukor, etikett-produktion och en massa annat som hör förodling till. Lite pyssel att få hem allt som behövs inför säsongen är det också.

Både mannen och jag är lite justerade, han mest, som åkt på diskbråck och ligger parkerad på soffan mesta tiden, och jag haltar runt på en arg fot och svullna fotleder… Så allt är som det brukar vara 😉 Ett skadefritt år var längesen…det ser jag fram emot att få ett 🙂 …eller flera helst!

Nu är det äntligen Snödroppstid smiley
Just idag är de dock begravda under snön…allt blev vitt igen…en fördel är att nya dammens vatten syns lite bättre mot snön 🙂
och vattnet det stiger, det blir bra det här! Finns redan gott om vatten att vattna med. Samma vy igår, visst är det vackrare med lite snö 🙂 Ojoj, så mycket vi har att så och plantera innan det här blir färdigt…men det är ett långtidsprojekt. Och som sagt, med mannen justerad blir det ingen traktorkörning på länge, så harvning och sådd lär väl få vänta ett tag.Chefen håller mig sällskap i omplanteringstältet. Men han är mest intresserad av värmefläkten 😀 Redan trångt…får riva mellanväggen till nästa bubbeltält snart. Idag blev en massa chili omplanterat. I tunnelväxthuset skördar jag fortfarande av de olika kålsorterna som jag tog in i höstas. Här på bilden är det Smörkål och toppskott av röd Brysselkål. De gröna mangoldlika bladen är Bladbeta och den är också från förra året. De plantorna har börjat växa igen nu när det blir soliga dagar och tunneln värms upp. Persilja och plocksallat från stora växthuset. Plocksallaten är en köpesallat som är omplanterad i en stor kruka och ger för tredje gången. Höstens tomater sjunger på sista versen nu, men de längst till vänster som heter Longkeeping har hållit sig jättefina. Den ska jag sätta några fler plantor av i år.
I mitten är det blandade körsbärstomater och längst till höger är det en Clear Pink som är nyplockad från en övervintrad planta som står i arbetsrummet.Snart är det vår på riktigt 🙂
Må så gott!