Nu har vi dansat ut julen 🙂
Packade ner mammas fina bonad igår.
Januari går i ett flygande fläng den med, jag som skulle ha semester…
men tiden går mest åt till bokslut, matlagning och eldning i pannan.
Vi försöker äta ur förråden och än så länge finns det grönt att hämta i tunnelväxthuset. Att mat kan vara så vackert 🙂 När frysarna är fulla med grönsaker är det lätt att känna sig rik. Jag är glad över det milda vädret. Visst har vi haft ett par köldknäppar men det har fort blivit varmare igen. Så skönt att kunna vara ute och greja lite med diverse utan att frysa. Bamse är glad när hans bästa vattenskål fungerar 🙂 Boostar med hemplockade vitaminer ur frysen varje morgon, vardagslyx.Igår började jag sortera i fröförrådet…med betoning på började 😉 Måste få grepp om vad som fattas närmaste veckan. Men jag tror inte det fattas så mycket, hahaha 😀 😀 😀 Mannen har förfärdigat en ställning till plantlådorna inne i bubbeltältet av de gamla värmerören som vi fick med när vi köpte växthuset. Vi gillar återbruk!
Så nu kan jag ställa plantor i tre våningsplan istället för ett när jag börjar förodla härinne, blir kanonbra. Chefen har ett eget hörn i bubbeltältet med gosig pälspläd. `Vi´började så smått igår att blanda jord och fylla brätten. Det brukar vara för kallt den här tiden och jag brukar få hållas i köket. Så skönt att slippa det ! Förberedd för chilisådd i morgon. Idag plockade jag den sista sallaten i kallväxthuset. Så nu får vi äta kålblad i salladen resten av vintern, det går bra det med men är lite mer att tugga 🙂
Tomater finns det kvar ännu från skörden i oktober. Lite rynkigare och något syrligare men funkar utmärkt i sallad. Härligt väder har det varit i många dagar tycker jag. Mycket soldagar och det är efterlängtat den här tiden. Idag sken solen när vi var ute och sågade och släpade ris. Och visst märks det att det blir ljusare på kvällarna …härligt 🙂 Lite frostigt i plöjsla, det ska visst bli kallare nu igen…Till kvällsmaten tog vi en halva av sista Sommarsquashen. Den var ok, men kanske lite torr i köttet. Som ugnsbakad gick det utmärkt ändå. Blev en alltietträtt med marinerade kycklingben ovanpå en grönsaksbädd. Skulle stå i ugnen 200 grader 40-50 minuter. Enkelt och smidigt. Njut på utav vintern, snart är det vår 🙂