Idag började vi sortera och kärra in perennplantorna bort till tunneln.
Elisabeth jobbar sista veckan så jag passar på medan jag har lite hjälp 😉
Det får inte ske för tidigt, så det är för varmt därinne. Och heller inte för sent för då kan de frysa fast där de står ute och bli omöjliga att flytta…
Det är lite kallt om händerna nu på förmiddagarna, men när man kommit igång får man upp värmen 🙂
I helgen som gick kärrade Fredrik och jag ut tomatsäckarna från tunneln, skönt att få hjälp med det. Hela vänstra långsidan står det plantor och väntar på att sättas i återbrukade säckar. På högersidan byggde mannen en odlingsbädd av återbrukad plåt. Tänker göra en kompostbädd/högbädd och odla direkt i den. Testar med en mindre variant först och fungerar det bra så får det bli fler. Det är ett tungt göra att fylla alla tomatsäckarna med hästkompost på våren, skulle vara smidigt att ha bäddar istället. Vi får se hur det går…När perennerna är installerade så är det dags att flytta in all kål som står ute i kökslandet. Den sätter jag också i återbrukade tomatsäckar och skördar hela vintern. Slutskördat paprikan, det blev 4 kg strimlat till frysen 🙂 Nu är det chilin kvar…
och morötterna behöver snart plockas upp också, äpplena ska ner… och mosas. Nä, det blir inget ledigt än på ett tag 😀