På torsdag 21 april kl 10-19 kör jag igång för säsongen.
Det är lite tidigt och allting är förstås inte färdigt än, så det blir lite smygstart.
Men nu är ni så många otåliga så jag tyckte det var bäst…;)

Öppet tisdagar och torsdagar kl 10-19

torsdagen den 28 april stänger jag dock kl 16!

Jag serverar inte fika nu i början av säsongen när det är som mest hektiskt. Men den som vill får gärna ta med egen fikakorg och sitta ner ute eller i växthuset…kanske i soffan bredvid min aurikelsamling 🙂 de doftar ljuvligt!!!

I helgen fick jag lite rensat och lite utplanterat, men det är mycket kvar av fjolårets att rensa bort. Tiden vill inte räcka till. Inte så storväxta än, men det brukar gå fort när värmen kommer. De står ute på dagarna och blir härdade vid väder och vind.
En del står ute även på nätterna, men mycket av grönsakerna plockar jag in nattetid än så länge. Tomaterna får inte vara ute än förstås! För att få plats när bubbeltältet är fyllt har vi lagt bubbelplast över två av plantborden i växthuset. På natten drar jag över plasten och på morgonen åker den av igen.
Jag skolar om tomater dagligen, än har jag inte hunnit igenom alla sorterna 🙂
90 blev det visst i år!

Har du ett uppvärmt växthus eller uterum går det att sätta ut tomaterna där nu. Men utomhus eller i kallhus utan frostvakt, bör man vänta till i slutet av maj eller början av juni för att få tillräckligt varmt på nätterna.

Perennerna står ute hela tiden nu, de tål ju det om man inte har drivit på dem i växthus först.
Nu måste jag etikettera innan torsdag också…hoppas jag hinner 😉
Välkomna i det gröna!