Tjohooo 8 plus !
Vilken tur att det blev lite mildare igen så perennlådorna lossade från borden och går att bära in 🙂 De frös fast så rejält förra veckan så det var omöjligt att fortsätta med det jobbet.

På´t igen alltså
fortsätter här där jag höll på igår, utanför tunneln. Helst ska alltihop in, men det verkar omöjligt…
Det är nästan helt fullt därinne nu, bara lite kvar i högerkanten. Ska skura och släpa in plåtborden idag, om det går i blåsten. Så ställer jag ett lager ovanpå det som står på golvet redan. I vänsterkanten har jag min vinterodling. Har tagit hela långsidan till det i år. Nu ser de pigga ut igen efter köldknäppen med minus 10 grader förra veckan. Tåligt, man blir förvånad varje gång att det klarar sig. Så vi kan fortsätta hämta grönt till tallriken 🙂 Allt eftersom jag tömmer blir det fler lådor, brickor och plåtar att skura. Inte det roligaste jobbet den här tiden, men måste göras inför vårbruket.
Igår gick det att sätta på vattnet igen, det har också varit helfruset. Men så blev det ett rejält gäng brickor skurat igen, skönt. Men kallt och blött blir det…

När jag jobbade i mindre skala tvättade jag alla krukor också, men det har jag fått sluta med. Tvättar bara de jag sår i, för att undvika att sjukdomar överförs till småplantorna. De andra återbrukar jag med lite lort i 🙂
Högar av tömda krukor står lite varstans. Får samla ihop dem i lådor någon torr dag…helst innan det fryser igen då 😉 Ja man borde väl vara inne och adventsstöka…
blir liksom ingen tid över till sånt onödigt 😉