Nu är jag i full gång med tomatplanteringen i plasttunneln. Just de på bilden har stått här några veckor redan, de nyplanterade ser fjuttiga ut i jämförelse 🙂 Men de kommer igång de med, och det är ju bara bra att det blir lite skillnad i mognadsgrad.
Igår var det väldigt varmt därinne när solen gassade på. Över 30 grader, men skam den som ger sig…när kvällen kom var 60 tomater planterade.
Idag hade jag öppet igen så idag blev inget planterat. Man får vara glad om man hinner vattna 😉

Det finns fördelar med det svala vädret som har varit i vår också. Som att blommorna håller sig mycket längre 🙂 Och jag tycker att det är skönare att jobba i lite svalare…fast det kunde ju sluta blåsa !!!

Det har varit många grupper här det sista. När Skara trädgårdsförening var här förra veckan var det allt annat än varmt. Något bättre i söndags, men mycket blåst.

De där blåsiga dagarna är jag allra gladast åt växthuset. I det här hörnet där citrusfrukterna står har det kommit till en banan i veckan. Här växer annars en Pawpaw, självfertil Kiwi, en Katsura tillsammans med en busktomat, en persika Harnas, i rabatten Rosmarin, vindruvor Rondo och Vanessa och snart ska jag plantera ner dvärgnektarinen i rabatten också. Den drar så mycket vatten så den mår nog bättre direkt i jorden istället för i kruka. Strax intill en kruka med en pion Ludlowii, tror den kallas Tibetansk buskpion, och en clematis Korean beauty som precis gått i blom. Nej, bäst att krypa till kojs så man orkar sätta några säckar tomater i morgon igen 🙂 Ha det gott !