Så var det dags igen….
Julgranen ut och jordmassorna in 🙂
Ägnade en stund igår åt att blanda såjord och fylla brätten utomhus. Det var bra mildväder och skönt att stå ute, men blev väldigt kallt om händerna ändå, jorden är kall att hållas med.

Så nu blir det sådd, fast jag får vänta en stund för jag har vattnat med kokande vatten i ett försök att slippa flugeländet. De där små ettriga flugorna vars larver knaprar i sig rötterna på det nysådda. Experiment…annars blir det till att köpa nematoder som ger sig på fluglarverna.

Tur jag fyllde brätten ute igår, idag snöar det igen, Fast jag har tjyvstartat lite sallat tidigare. Den står i bubbeltältet i växthuset nu ihop med Kamelian, där är det ca 4 plusgrader.
Beslagtog dotterns rum när julferien var över för hennes del. Så dit har jag burit upp alla pelargonskott nu för att få plats med sådderna i tvättstugan.
I fönstret står en övervintrad tomat på spalje. Och så har jag ställt ett par otympliga klockrankor härinne. Särskilt den hängande varianten är svårt att veta var man ska vinterförvara. Låååånga rankor 🙂 Annars roar jag mig med att göra färggranna maträtter av det som finns i frys, jordkällare och inte minst ute i plasttunneln och på friland…fortfarande ! Tack vare mildvädret så plockar jag vidare av det gröna ute.
Tomater har vi också kvar, något bedagade, lite rynkiga men helt ok att knapra i sig.

Nu blir det frösådd och sen mera fröbeställning.
Snart är det vår !