Det tog sin tid att ta sig ut idag i gråvädret, duggregn och plus 4 grader, brrr ! Och väl ute så kändes det väldigt kladdigt att gräva, så högtryckstvätten åkte fram istället och så gick jag lös på en trave plantlådor igen…det ska ju göras det med. Och tillfredsställelsen med rena travar som växer är belöning nog för ett gott dagsverke.

När man odlar utan bekämpningsmedel så är det extra viktigt med rengöringen så inte eventuell ohyra övervintrar och ställer till det till våren. Jag skurar ofta lådorna under sommaren också, när jag byter krukor i dem, allt för att försöka förhindra sjukdomar och annat otyg att sprida sig.

Perfekt dag för ändamålet, när man ändå blir våt uppifrån så kan man ju lika gärna blöta ner sig ordentligt 🙂 Och faktiskt blir det roligare och roligare ju söligare det blir. Första rikoschetten med jordblandat vatten som träffar ansiktet är väl inte så skoj…men nummer 15, då är mungiporna ända uppe vid öronen :)) och jag känner mig ungefär som när man var liten och började hoppa i vattenpölarna så lervattnet skvätte, tjihooo !!!

Utrustad med gummistövlar och galonisar…
Rena lådhögen växer 🙂 I helgen gjorde tekniska supporten en taktvättarmojäng. En mjuk kvast, vindsurfingmasten och vattenslangen påkopplad. Fungerade bra att ta bort det gröna på taket med. Annars finns det fortfarande små glädjeämnen här och var….Primula poissonii som är en sommarblommare och bakom syns Prydnadssmultron Pink Panda…också i blom. Konstigt ! Färska rödlökar hittade jag häromdagen i ogräset när jag rensade. Frösådder som jag hade glömt att jag petat ner mellan blåbärsbuskarna. Och sallat plockar vi varje dag i växthus och tunnel. Tack milda fina höst ! Sista tomaterna i växthuset plockade i lördags. En hel bricka full igen.
Nu har jag 6 plantor kvar inne i huset. De hoppas jag på att övervintra till våren för att få tidiga tomater och tjyvskott. Paprikorna är också slutskördade, förutom två plantor som jag tog in. I morgon önskar jag mig uppehållsväder….tack !